GNV

GREEN GENOVA

classification:
area:
year:
status:
location:
type:
prizes:
Town planning
14.20 ha
2007
unbuilt   
Genova, Baleares (Spain)
Restricted competition
1st prize
architect:
workshop team:

David García Martínez, Antón Chacártegui Carbó

Jordi Azpeleta Tarancón

The proposal of green Genova aims to solve the quarry's surroundings and the lack of green pedestrian connections of the Genova neighborhood with its immediate surroundings. To that end, the conjunction of three interventions is presented, which intend to provide quality of life to the environment of Genova and its surroundings:

forest of the quarry: Highlight as the main action the recovery of the mount exploited by the quarry to turn it into a big forest/park where people can do sports and leisure activities that promote contact with the environment.

bellver ride: The creation of a promenade, accompanying and providing a solution to the battered urban road of the tramway. Making possible to connect by a padestrian path Genova with his neighbors of Bonanova and Quarry Park with the Castillo's Park of Bellver. And solve the access problems of residents of that road.

Genova's lung: Generate a lightening up in the center of Genova that does for a green lung and for a meeting place for neighbors. Supported by a civic center.

The relationship between the 3 interventions is a pedestrian walkway that connects them.

GNV